Werkt Ondévit altijd?

Ja. Alle woorden die uit de test naar voren komen laten zien dat de cliënt daar in meer of mindere mate energie aan verloren heeft.
Het kan zijn, dat achter de geteste woorden informatie zit, die bij de cliënt nog niet naar voren is gekomen, of dat het lichaam eerst de geteste informatie wil herstellen en dat de cliënt daarna verder kan gaan. 
Ook kan het zijn, dat er een woord getest is waar nog iets verder mee gedaan moet worden met een andere techniek van Ondévit. Uw Ondévit- therapeut beschikt, door de opleiding én bijscholingen, over deze technieken.

Mag en kan Ondévit samen met andere therapieën, zowel regulier als alternatief?

Ja, de Ondévit kan met alle therapieën samen gedaan worden. Het kan zelfs een goede aanvulling zijn.

Mag en kan Ondévit gebruikt worden met en naast elk ander medicijn?

Ja zowel met allopatische als homeopathische middelen. Bij beiden versterkt het de werking en kan de bijwerkingen nihileren.

Heeft Ondévit bijwerkingen?

Nee, de geteste woorden geven de cliënt de energie om de verbinding van een woord met zijn associaties schoon te maken. De druppels geven de impulsen om de energie die verloren is gegaan weer aan te vullen. Er kunnen wel reacties komen. Het lichaam maakt zichzelf schoon en vult de energie aan die verloren is gegaan. Op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied veranderen zaken, wat zich onder andere kan uiten in: vaker naar het toilet moeten (afvalstoffen moeten eruit en opgeruimd worden), ontspanning voelen, of actief worden waardoor men bijvoorbeeld gaat opruimen. Houden uw klachten en/of reacties langer dan 2 dagen aan, raadpleeg dan uw Ondévit- therapeut. Deze kan dan kort testen met welk woord of onderwerp vanuit uw test dit te maken heeft en wat bijgestuurd kan worden, of raadpleeg uw arts. Uw Ondévit- therapeut zal u dit ook altijd aanraden

Waarom zijn de druppels nodig en waarom zijn er verschillende flesjes?

De flesjes komen exact overeen met de woorden die uit de test naar voren zijn gekomen. Om alle woorden van genoeg energie te voorzien om schoon te maken, worden ze gegroepeerd naar onderwerp. Als de druppels namelijk gemengd worden, krijgen de onderwerpen uit de test minder energie en is het gewenste effect minder. Vergelijk het met een meterkast in uw huis; iedere groep dient voor een andere energievoorziening. Zo is bijvoorbeeld flesje 1 voor de klachten, flesje 2 voor het fysieke gedeelte, flesje 3 voor het werk, en flesje 4 voor familiaire of persoonlijke omgeving, etc. Het kan ook zijn dat door een andere techniek flesjes gescheiden samengesteld moeten worden. Dit is om de techniek het meest optimale effect voor u te geven. Het beste is om de flesjes altijd in nummervolgorde in te nemen. Zonder het nemen van de druppels heeft de cliënt niet de mogelijkheid om de energie aan te vullen die aan het geteste woord verloren is gegaan, en om weer in harmonie te komen met zijn omgeving. Hierdoor kan de cliënt gevangen raken in het woord en ontzegt zichzelf de mogelijkheid om ervan los te komen.

Mag je de druppels mengen of in een glas water doen?

De druppels zijn precies op sterkte samengesteld en hebben al de juiste verdunning. In een glas water worden de druppels zo sterk verdund, dat ze geen effect meer hebben.

Moeten de flesjes volledig worden gebruikt?

Ja. De volle 30 cc flesjes heb je nodig om de geteste woorden compleet te zuiveren. Bij een normaal gebruik van 3 keer per dag 5 druppels zijn de flesjes na ongeveer 5 weken leeg, tenzij de druppeldosering is aangepast. Bij kinderen gaat het anders. Zij krijgen meestal flesjes met 20 cc mee, en hebben minder druppels per dag nodig, waardoor ze langer met de druppels doen. Neem bij je volgende behandeling altijd je flesjes mee (leeg en nog gedeeltelijk gevuld). Ook als je tussendoor komt om iets na te testen neem je de flesjes mee. Het kan zo zijn dat bij sommige flesjes nog iets moet worden toegevoegd.

Als één of meerdere flesjes leeg zijn en andere nog niet, moet ik dan doorgaan of stoppen?

Je moet gewoon doorgaan met de andere flesjes totdat deze ook leeg zijn. Het kan zijn dat je het gevoel hebt dat je energie minder wordt als er één of meerdere flesjes leeg zijn. Neem dan contact op met je Ondévit- therapeut, zodat kan worden nagegaan of je misschien nog één of meerdere flesjes als herhaling nodig hebt. Misschien hebben de geteste woorden wat meer energie nodig om ze schoon te maken, of is het onderwerp nog niet helemaal opgelost.

Kan het gevaar als een kind één of meerder flesjes in één keer leeg drinkt?

Nee, het krijgt alleen meer energie in één keer binnen, en kan dan wat energieker reageren. U kunt uw kind dan wat water laten drinken (niet dwingen), het wordt dan vanzelf weer rustiger. Neem vervolgens contact op met je Ondévit- therapeut, deze kan desnoods even met jouw en je kind testen om welk woord of onderwerp het gegaan is. Uit ervaring blijkt dat een kind meer energie nodig had om ergens door heen te komen, of het kan zijn dat er iets of iemand zich in de omgeving bevindt, waaraan het kind veel energie verliest. Via testen kan daar worden achter komen.

Waarom mogen de flesjes niet te dicht bij elektrische apparatuur staan?

De flesjes zijn behandeld met allerlei energetische ladingen, waaronder magnetisme, licht, warmte, beweging en geluid. Als ze te dicht en langdurig bij elektriciteit in de buurt komen, kunnen ze weer hun lading verliezen. Een afstand van 50 centimeter is voldoende om de flesjes goed te bewaren. Als ze even naast een elektrisch apparaat hebben gestaan is er nog niets aan de hand. U kunt ze dan gewoon op een andere goede plek zetten.

Mogen de Ondévitdruppels door detectoren op vliegvelden?

Ja, de straling is zo gering en zo kort, dat er geen energie verloren gaat. U kunt uw druppels het beste in uw koffer meenemen. Vraag aan je Ondévit- therapeut om speciale sluitdopjes voor het vervoer.